Статии ISSN 1313 - 0544

Клуб на икономическите журналисти

Автор: ИПИ / 01.02.2011
Оцени тази статия:
  
  
Институтът за пазарна икономика
и
Българската макроикономическа асоциация

 

с щедрата подкрепа на

Фондация Америка за България

 

са радостни да обявят създаването на

Клуб на икономическите журналисти

 

Мисията на клуба е да създаде мрежа от икономически журналисти и икономисти, които да обменят опит и знание, за да провокират задълбочен икономически дебат по важните теми на публичната политика.

Членовете на клуба ще имат достъп до събития на ИПИ и БМА (лекции, конференции, дискусии и др.) и ще могат свободно да заемат книги от Икономическата библиотека на ИПИ и БМА.

Една от инициативите на Клуба e цикъл от семинари, които ще се провеждат през цялата 2011 г., а лектори ще бъдат водещи български икономисти.

Разгледайте всички презентации от 7-те семинара тук.

Първият семинар, на тема "Икономически поглед върху публичните политики", се проведе на 21 февруари 2011 г. Повече за темите, лекторите, както и самите презентации, можете да намерите тук.

Вторият семинар, на тема "Данъчна политика", се проведе на 19 април 2011 г. Повече за темите, лекторите, както и самите презентации, можете да намерите тук.

Третият семинар, на тема "Социална политика", се проведе на 17 май 2011 г. Повече за семинара и презентациите можете да намерите тук.

Четвъртият семинар, на тема "Пенсионната система – икономически измеренияустойчивост и адекватност, дебатът и дългосрочната перспектива", се проведе на 21 юни 2011 г. Повече за семинара и презентациите можете да намерите тук.

Петият семинар, на тема "Икономика на здравеопазването", се проведе на 27 септември 2011 г. Повече за семинара и презентациите можете да намерите тук.

Шестият семинар, на тема "Образование и просперитет" се проведе на 18 октомври 2011 г. Повече за семинара и презентациите можете да намерите тук.

Седмият семинар, на тема "България и еврото" се проведе на 24 ноември 2011 г. Повече за семинара и презентациите можете да намерите тук.

 

 

За членство в Клуба каним действащи бизнес/икономически журналисти в България и студенти по журналистика последна година с интерес в областта на икономиката.

Заявете Вашето желание за членство в клуба на електронна поща kaloyan@ime.bg.

 

За повече информация:

Калоян Стайков, икономист в ИПИ

координатор на Клуба

02/952 62 66; 952 35 03

kaloyan@ime.bg

 

Клуб на икономическите журналисти във Facebook.

 

 

***

 

ИПИ е първият независим мозъчен тръст за икономическа политика в България. Мисията му е да развива и защитава пазарните подходи за преодоляване на предизвикателствата, пред които гражданите на България се изправят. ИПИ е създаден през 1993 г.

БМА е сдружение, чиято основна цел е да се дискутират макроикономически проблеми, да се разпространяват макроикономически идеи и знания и да се подпомагат и насърчават изследвания в тази област. БМА е учредена през 2003.

Клубът на икономическите журналисти е втората съвместна инициатива на ИПИ и БМА, подкрепена от Фондация “Америка за България”.

Двете организации създадоха и поддържат Икономическа библиотека с над 4600 заглавия на утвърдени световни автори.

Библиотеката предоставя качествена икономическа литература, съдържателната класика, както и нови заглавия, често трудно достъпни за българския пазар.