Подкрепи семинара “Europe & Liberty” в Банско 2018!

През последните 7 години ИПИ традиционно провежда летен семинар за студенти, които търсят знание и имат интерес към идеите на класическия либерализъм. Семинарът се организира в партньорство с Institute for Economic Studies – Europe и в предходни години беше подкрепен от Фондация за свободата „Фридрих Науман”.

Виж повече за “Europe & Liberty” – Банско 2017

През 2018 г. ИПИ и IES-Europe организират отново летния семинар „Europe & Liberty”, но този път се обръщаме към индивидуални дарители, в т.ч. приятели на ИПИ и алумни на семинара за подкрепа на участниците.

Позволете ни да Ви поканим да подкрепите семинара „Europe & Liberty” – Лято’ 2018 с дарение в размер по свой избор за покриване единствено на разходите на студентите-участници в събитието. Семинарът „Europe & Liberty” е напълно безплатен за участниците[1].

Разходът на един участник за едноседмичния семинар е 370 лв. Общият разход за семинара е в рамките на 14 хил. лв.

ИПИ кани дарителите в кампанията да подкрепят семинара по един от следните начини:

  • Дарение от 1000 лв. – партньор на семинара

              o Партньорите на семинара ще бъдат поканени на официална вечеря с лекторите и екипа на ИПИ в София

  • Дарение от 370 лв. – пълна подкрепа за един участник

              o Подкрепилите един участник ще получат покана за събитията на ИПИ и достъп до Икономическата библиотека на ИПИ и БМА    (http://library.ime.bg)

              o Всички подкрепили семинара получават достъп до Библиотеката на ИПИ и БМА

 

За директна подкрепа по банковата сметка на ИПИ:

IBAN: BG54 UNCR 7630 1039 2234 15

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк

Основание: Подкрепа за семинара в Банско

 

On-line дарение чрез Еpay:

IBAN: BG13 ESPY 4004 0060 2689 20

Основание: Подкрепа за семинара в Банско

 

On-line дарение чрез YouCaring:

www.youcaring.com/imelibertyseminar2018

 

Информация за семинара

През последните години семинарът “Europe & Liberty” се утвърди като най-значимото образователно събитие в страната що се касае до идеите на класическия либерализъм и развитието на общност от знаещи млади хора, които са готови да работят в сферата на идеите – може би най-подходящият термин е „интелектуални предприемачи”.  Събитието се отличава със следното:

  • Семинарът има много сериозни традиции в България. IES-Europe организират подобни семинари в България още от 90-те години на миналия век, като след кратко прекъсване традицията беше възстановена през 2011 г. в официално партньорство с ИПИ. Всъщност огромна част от разпознаваемите лица на ИПИ през годините са бивши възпитаници на този семинар;
  • Семинарът е интердисциплинарен, като се дискутират въпроси от сферите на философията, политиката и икономиката. Сред лекторите през 2018 г. ще бъдат Пиер Гарело (IES-Europe), Дъг Расмусен (St. John’s University), Крисчън Насулеа (University of Bucharest), Красен Станчев (ИПИ) и Петър Ганев (ИПИ);
  • Семинарът е изцяло на английски език, като всяка година има участници от над 10 държави – общо групата е около 40 човека. По правило българската група е най-голяма, но никога повече от половината участници. Това разнообразие от лектори и участници допринася много за успеха на семинара.

Семинарът „Europe & Liberty” е напълно безплатен за участниците и търси максимално разнообразна група. Всички минават строга процедура по подбор, в т.ч. написването на няколко кратки есета, които разкриват техните интелектуални интереси.

 

Благодарим на всички, които ще откликнат и ще се включат!

 

Екипът на ИПИ

март 2018 г.

 


[1] Не се покриват единствено разходите за транспорт до точката на среща в София. Последното важи предимно за международните участници, които сами финансират пристигането си в България. Вътрешният транспорт до мястото на семинара в България се покрива от ИПИ и бе финансирано от индивидуален дарител през последните години.


Свързани публикации.