Събития

Летен семинар "Europe & Liberty", Банско (16-22 юли 2017)

В периода 16-22 юли 2017 г. в Банско се проведе традиционното издание на летния семинар "Europe & Liberty", организиран от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания - Европа (IES – Europe) и Фондация за свободата „Фридрих Науман” (FNF). Семинарът беше подкрепен и от индивидуални дарители.

За поредна година в разгара на лятото отделихме една седмица да дискутираме идеите на класическия либерализъм, покривайки широк спектър от теми - от философия и етика до икономическата теория и съвременните предизвикателства пред икономическата политика.

 

Лектори на семинара през тази година бяха Пиер Гарело (IES-Europe), Дъг Расмусен (St. John's University), Крисчън Насулеа (University of Bucharest), Красен Станчев (ИПИ), Даниел Кадик (FNF) и Петър Ганев (ИПИ).

Участниците в семинара бяха отново от над 10 страни – Албания, Белгия, Грузия, Египет, Италия, Македония, Молдова, Монголия, Полша, Румъния, САЩ, Черна гора и България. Благодарение на доброто партньорство между ИПИ, IES и FNF, както и на набраните дарения, семинарът беше напълно безплатен за участниците.

ИПИ иска да изкаже благодарности на своите партньори и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците за това, че допринесоха за успеха на инициативата.

 

За контакти:

Петър Ганев, ganev@ime.bg

+359 2 952 62 66 (ИПИ)