Съвсем насериозно

Word Format (Word Format)

Фермерите във Великобритания имат 90 дни, за да снабдят с топки всяка свинеферма, в противен случай ги заплашва до три месеца затвор.

Новите правила, наложени от Брюксел и придобили законова форма във Великобритания, имат за цел да направят прасетата щастливи и да ги предпазват от изяждане едно друго.

Официалните инструкции до фермерите разпореждат „обогатяване на средата“, в която живеят прасетата, чрез осигуряване на „манипулативни материали“, дефинирани от Департамента по околната среда, храните и селското стопанство като топки. Според негов говорител: „Имаме предвид футболни и баскетболни топки. Необходимо е също така фермерите да сменят топките, така че прасетата да не се отегчат от една и съща. Хубаво е топките да са в различни цветове. Не искаме да се превръщаме в забавачница, но е важно да видим прасетата щастливи.“

Фермерите трябва да са внимателни: ако не осигурят развлечение за животните си, ги заплашва глоба до 1 000 паунда или три месеца затвор.

Из „Times Online“

© Коментарните материали от Прегледа на стопанската политика са обект на авторско право. При използването им е задължително позоваване. Абонаментна такса дава право да се препечатват материали от бюлетина (за абонамент:[email protected]).

Коментирай този материал във форума на ИПИ & И.З.И.!


Свързани публикации.