Поканаза среща с г-н Майлс в София – 08 февруари 2005 г.

Имаме удоволствието да ви поканим на среща-дискусия с Марк Майлс,редактор на Индекса на икономическа свобода, издаван от HeritageFoundation и The Wall Street Journal. Тя ще се проведе на 8 февруари 2005г. в 18.30 часа в зала “Интелектуална собственост” на Университета за националнои световно стопанство.

Марк Майлс е директор на Центъра за международна търговия и икономика наHeritage Foundation. Той е един от първоначалната група икономисти, койтодават началото на течението “икономика на предлагането”, съавтор е на книгас Артър Лафер, бащата на кривата на Лафер. Марк Майлс е преподавал икономикав Rutgers University и Brandeis University. Бил е икономист във FederalReserve Bank of New York.

Марк Майлс има степен по икономика от London School of Economics, кактои бакалавърска, магистърска и докторска степен от University of Chicago.Автор е на няколко книги: “Beyond Monetarism” (Basic Books, 1984); “InternationalEconomics in an Integrated World” (co-authored with Laffer) (Scott, Foresman& Co., 1982); and “Devaluation, the Trade Balance and the Balance ofPayments” (Marcel Dekker & Co., 1978)

Индексът на икономическата свобода се издава ежегодно от Heritage Foundationи The Wall Street Journal. Българският партньор на издателите е Институтътза пазарна икономика. Индексът е достъпен на:

http://www.heritage.org/research/features/index/

Работният език на срещата е английски.

 

 

 

© Коментарните материали от Прегледана стопанската политика са обект на авторско право. При използванетоим е задължително позоваване. Абонаментна такса дава право да се препечатватматериали от бюлетина (за абонамент: [email protected]).


Свързани публикации.