Покана за семинар: Чуждите инвеститори в България – «добри» или «лоши»

 

 

 

Институтът за пазарна икономика

 

ви кани на семинар на тема

 

Чуждите инвеститори в България – „добри” или „лоши”?

 

Кога: 30 юни 2010 (сряда) от 18.00 ч. до 20.00 ч. 

Къде: хотел „Радисън” (площад „Народно събрание” 4) – зала 6

 

В последните месеци имаше много новини и скандали около чужди компании – инвеститори в България. Обсъждат се приватизационните договори, неизпълнените обещания, водената от тях политика и плановете за бъдещо развитие. Оформиха се две основни тези – „не работят като в собствените си страни” и „чуждите инвестиции са истинската антикризисна мярка”.

Семинарът има за цел да извлече основните аргументи, гледни точки и нагласи на младите хора по въпроса.

За целта планираме да организираме ситуационна игра с казус за инвестиция на голяма чуждестранна компания в България, в която всички студенти ще могат да вземат активно участие. Студентите ще трябва да защитават определени позиции според предварително зададени им роли в началото на семинара – на инвеститор, държава, местна власт, местна структура на гражданското общество, работници и журналисти.

Играта не залага верни и грешни аргументи, нито пък верни и грешни позиции, а предполага събирането на широк кръг мнения и гледни точки.

Активната роля на студентите е ключова за успеха на играта и затова са предвидени скромни награди за най-активните студенти, успели добре да аргументират позицията си.

Играта ще бъде водена от екипа на ИПИ.

 

Изминали семинари 

25 февруари 2010 – «Свободна ли е свободната търговия?» 

01 декември 2009 – «Бюджет 2010 – ще растем ли или …?»

 


* Семинарът е ориентиран към студенти 

 

За регистрация, моля изпратете имейл до [email protected], най-късно до 24 юни 2010 г. с двете си имена, телефон за връзка и учебно заведение.

 

Местата са ограничени!


Свързани публикации.