Покана за кръгла маса: Потенциалните ефекти от ТПТИ за България

Потенциалните ефекти от ТПТИ за България

 

27 май 2015 г. (сряда)

10:00 – 12:30 ч.

Хотел Радисън, бална зала   

 

Темата за подготвяното Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ става все по-актуална с напредването на преговорите. Считаме, че моментът е назрял за широк публичен дебат и в България, който да помогне на гражданите да научат повече за бъдещото споразумение и да заемат информирана позиция.

Институтът за пазарна икономика следи преговорите по ТПТИ още от самото им начало, като неотдавна изготви и представи икономически анализ на потенциалните ефекти от подготвяното споразумение върху България. По-конкретно, екипът на ИПИ изследва потенциалните преки и непреки ефекти върху износа на стоки и услуги от България за САЩ, американските инвестиции в България и потреблението на българските домакинства.

С настоящата покана бихме искали да Ви поканим да се включите в публичен дебат по бъдещото споразумение, който, надяваме се, ще разсее някои от разпространените митове около преговорите и ще спомогне за по-добро разбиране на темата в обществото. Поканили сме всички заинтересовани страни, които имат знание и позиция по ТПТИ – правителство, законодателна власт, бизнес асоциации, неправителствени организации и представители на гражданското общество, академични среди, посолства, медии.

Кръглата маса ще се състои на 27 май 2015  г., от 10 до 12:30 ч. в хотел Радисън, бална зала. Събитието ще се проведе на български език, като е осигурен симултанен превод от и на английски език. Моля потвърдете присъствие до 25 май 2015 г. на [email protected] или телефон 02 952 62 66.

 

Програма:

10:00 – 10:30 – Кафе и регистрация

10:30 – 11:00 – Представяне на анализ на потенциалните ефекти от ТПТИ върху България (ИПИ)

11:00 – 12:15 – Свободна дискусия: въпроси, коментари и изказвания от участниците

12:15 – 12:30 – Обобщение и заключителни думи (ИПИ) 

 

Очакваме Ви!

Екип на ИПИ


Свързани публикации.