Покана: Награден фонд за принос към свободата на духа „Георги Василев”

ПОКАНА

 

5 ноември 2008 г.,

Пресклуб на БТА, 14.00 часа

 

 

Имаме удоволствието от името на основателя на Наградния фонд за принос към свободата на духа „Георги Василев", да ви поканим да удостоите с присъствието си церемонията по връчването на наградите за 2008 година.

Тазгодишните награди ще бъдат връчени на:

Георги Ангелов – икономист, получава основната награда за 2008 г. за принос към свободата на духа на името на Георги Василев за приноса му към въвеждането на плосък данък в България и заради неговата последователност и убеденост в отстояването на класическата либерална икономическа политика.

Копринка Червенкова – журналист и дългогодишен главен редактор на в. «Култура» получава награда за цялостен принос към свободата на духа в България, за ролята на вестника в поддържането на разнообразни тълкувания за обществените процеси.

Нели Червенушева – «Преводачката на черно-бели филми», гласът на италианското кино и режисьорът Теди Москов получават награда за това, че са създали повода и съответно открили едно от измеренията на свободата на духа в затвореното общество на България от преди края на 80-те години на миналия век.

Малина Томова – директор на издателство „Стигмати", което в продължение на петнадесет години открива на българската четяща публика светове, които едва ли биха били достъпни толкова навреме. Получава наградата за цялостен принос в разнообразяването на книжнината на български език.

Моля да потвърдите вашето присъствие, или това на вашите колеги и приятели, които можете да поканите, до 4 ноември 2008 г., за да бъдете включени в списъка, който ще се предостави на входа на БТА, за удобство на всички.

Членове на журито са:

Красен Станчев

Николай Неновски

Евгений Дайнов

Христо Христов

Венета Домусчиева

Веселин Комарски

Антонина Желязкова

Георги Господинов

Васил Георгиев -Васко Кръпката

За контакти и допълнителна информация:

Бинка Илиева – 02/ 952 62 66, 952 35 03

[email protected]


Свързани публикации.