Нови функционалности на сайта “Моите данъци”

Институтът за пазарна икономика пусна обновената версия на специализираната страница „Моите данъци” – kolkodavam.bg.

Сайтът позволява на всеки работещ българин, на база своята заплата и потребление, да изчисли данъците, които плаща на държавата. Платформата на ИПИ дава възможност на всеки да види личната си данъчна тежест и да генерира личната си „Разходна бележка”, която показва как държавата харчи събраните пари. Новите елементи на сайта са:

  • Разбивка по данъци, която показва колко ви струва всеки един отделен данък;
  • Сравнение със средните годишни данъци на работещия българин, което показва как стоите спрямо моделирания от ИПИ средностатистически работещ българин;
  • Личен ден на данъчна свобода, който показва чисто хипотетично кога спирате да работите за държавата и започвате да работите за себе си.

Наред с тези нови функционалности, сайтът “Моите данъци” вече предлага и абонамент за специалния Бюлетин за ранно известяване при данъчни промени, който ще известява своите абонати за планирани данъчни промени и ще ги държи в течение с инициативите за по-ниски данъци в страната. Припомняме, че през последната години тенденцията е данъците да се покачват, в т.ч. през текущата 2018 г.

Абонирай се тук: https://www.kolkodavam.bg/subscribe


Свързани публикации.