Ние препоръчваме

Румен Аврамов,Реформа по време на депресия – Дебатът за образователната реформа през1930-1934 г.

Георги Ангелов, Какда помогнем на просещите

–––––––––––––––––––––––––-

Национален студентски конкурс за есе

Българскатанародна банка и Министерство на финансите, под патронажа на ИванИскров, управител на БНБ, и Милен Велчев, министър на финансите, организиратконкурс за есе.

Тема: “Еврото в България – предимства и възможности”

Срокове: Конкурсът беше обявен официално чрез националните медиина 27 юни 2004 г., краен срок за изпращане на писмените работи е 25юли 2004 г. (важи пощенското клеймо или датата на изпращане на e-mail).

Адрес: Можете да изпращате писмените работи на адрес: София,ул. “Раковски” 102, за конкурса “Еврото в България – предимства и възможности”или на e-mail адрес: [email protected]

Изисквания: Писмените работи не трябва да са повече от 10 стандартнимашинописни страници (30 реда, 60 символа на ред); участниците трябвада посочат трите си имена, висшето учебно заведение, специалността икурса, адрес и телефон за връзка.

Критерии за оценка: Писмените работи трябва да покажат познанияза изискванията на Икономическия и валутен съюз на ЕС, ясно формулиранатеза и новаторство при излагане на аргументите.

Награден фонд: Най-добрите работи ще бъдат възнаградени с паричнинагради – една първа награда от 1000 лв.; една втора награда от 700лв.; една трета награда от 500 лв. Авторите на 10-те най-оригиналниесета получават правото на едномесечен стаж в БНБ или МФ.

Критерии за оценка:
· добър български език и писмена култура;
· ясно формулирана теза и логическа обвързаност на изложението;
· познаване проблематиката на Икономическия и валутен съюз;
· творческо мислене и новаторство при излагане на тезата.

Конкурсът е част от комуникационната стратегия на правителството заприсъединяването на България към ЕС.

За повече информация използвайте e-mail адрес: [email protected]

 

 

 

 

 

 


Свързани публикации.