Летен семинар „Europe & Liberty“, Банско 2016

В периода 31 юли – 6 август 2016 г. в Банско се проведе традиционното издание на летния семинар „Europe & Liberty“, организиран от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания – Европа (IES – Europe) и Фондация за свободата „Фридрих Науман” (FNF). Семинарът беше подкрепен и от индивидуални дарители.

За поредна година в разгара на лятото отделяме една седмица да дискутираме идеите на класическия либерализъм, покривайки широк спектър от теми – от философия и етика до икономическата теория и съвременните предизвикателства пред икономическата политика.

Лектори на семинара през тази година бяха Пиер Гарело (IES-Europe), Дъг Расмусен (St. John’s University), Найджъл Ашфорд (IHS), Крисчън Насулеа (University of Bucharest), Красен Станчев (ИПИ), Даниел Кадик (FNF) и Петър Ганев (ИПИ).

Участници в семинара бяха отново от над 10 страни – Албания, Армения, Грузия, Гърция, Дания, Египет, Италия, Македония, Румъния, Русия и България. Благодарение на доброто партньорство между ИПИ, IES и FNF, както и на набраните дарения, семинарът беше напълно безплатен за участниците.

ИПИ иска да изкаже благодарности на своите партньори и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците за това, че допринесоха за успеха на инициативата. Ние в ИПИ ще направим всичко възможно да продължим традицията и през следващото лято. Ако инициативата Ви допада и искате да се включите или помогнете за нейното осъществяване, то може да се свържете с нас по всяко време.

 

 

За контакти:

Петър Ганев, [email protected]

+359 2 952 62 66 (ИПИ)


Свързани публикации.