Летен семинар „Europe & Liberty”, Банско 2014

В периода 27 юли – 2 август 2014 г. в Банско се проведе традиционният летен семинар “Europe & Liberty”, организиран от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания – Европа (IES – Europe) и Фондация за свободата „Фридрих Науман” (FNF).

Семинарът се проведе на английски език, като участие взеха 35 студенти от над 10 страни – Албания, Беларус, Грузия, Италия, Китай, Македония, Полша, Сърбия, Франция, Чехия, Украйна и България. Всеки един от участниците премина през процедура по кандидатстване и бе одобрен в съревнование с други студенти от цял свят.

Лектори на семинара бяха Пиер Гарело (IES-Europe), Даниел Кадик (FNF), Майрън Ебел (CEI), Марк Пален (University of Exeter), Красен Станчев и Петър Ганев от ИПИ.

В рамките на една седмица участниците успяха да се докоснат до идеите на класическия либерализъм в един широк спектър от теми, тръгвайки от чисто философските и правни принципи и достигайки до Австрийската икономическа школа. Половината от семинара бе посветена на лекции, а през останалото време инициативата бе оставена на студентите да дискутират и да поставят въпроси.

ИПИ иска да изкаже благодарности на своите партньори и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците за това, че допринесоха за успеха на инициативата.

След Троян 2011, Банско 2012 и Банско 2013, това бе четвъртият пореден летен семинар за студенти, организиран от ИПИ. Ако инициативата Ви допада и искате да се включите или помогнете за нейното осъществяване, то може да се свържете с нас по всяко време.

 

За контакти:

Петър Ганев, [email protected]

+359 2 952 62 66 (ИПИ)


Свързани публикации.