Кратки коментари

Ако и правехте нещата, които препоръчваме…

По време на дебата по вота на недоверие към правителството двама вицепремиери(Лидия Шулева и Николай Василев) и един министър (Соломон Паси) цитирахаИнститута за пазарна икономика. Радваме се на това внимание, още повечебихме се радвали ако правителството с по-голяма готовност и по-бързоправеше икономическите реформи.

 

Една агенция, която не е ясно какво прави

През седмицата се натъкнахме на странния факт, че на страницата наАгенцията за чужди инвестиции България се рекламира като страна, в коятоданъкът върху печалбата е 23.5%. Това става месеци след като бе приетои влезе в сила намаление на данъка на 19.5%. Във вторник уведомихмеагенцията за тази явна грешка, която вместо да привлича, може дори даотблъсква чужди инвеститори. До петък служителите на агенцията не успяхада поправят информацията на страницата си:

http://www.bfia.org/15025
http://www.bfia.org/20019
http://www.bfia.org/files/1043931227_file.pdf

 

Сроковете са за това, за да НЕ се спазват

Според календара за публикациите на Министерството на финансите данниза консолидирания държавен бюджет за януари се публикуват на 28 февруари.Днес е 12 дни след края не февруари, обаче, такива данни все още неса публикувани.

http://www.minfin.bg/bg/misc/calendar.php
http://www.minfin.bg/bg/finsit/index.php?lang=1&catid=330&depth=1

 

 


Свързани публикации.