Конкурс за есе „Просперитета обича свободата“““

 

Напишете есе от четири страници и спечелете стипендия за пролетния семестър и безплатно участие в едноседмичен летен лагер-семинар в Литва

  

"Просперитетът обича свободата"

 

Това е първият либертариански студентски конкурс за есе, организиран от Българското общество за индивидуална свобода (БОИС) при участието на института „Айн Ранд" (САЩ) и финансиран от фондация „Атлас" (САЩ).

Конкурсът е за оригинално есе от 4 машинописни страници (между 800 и 1200 думи) върху най-известните есета на Айн Ранд, които ще Ви бъдат предоставени от нас. Ще бъдат раздадени награди на обща стойност 5 000 лева.

При успешно участие (т.е. вашето есе е сред 30-те най-добри, селектирани от журито):

o        Получавате като подарък книгата на Айн Ранд „Капитализмът – непознатият идеал"

o        Публикуваме Вашето есе на интернет страницата на БОИС (http://www.libertarium.net/) – ще можете да цитирате линка с Вашето есе в CV-то си като пример за нещо, което сте направили и да изпъкнете сред останалите кандидати. Вашето име ще се появява в Гугъл и други търсачки.

o        Участвате безплатно в двудневен семинар, посветен на Айн Ранд и романът й „Атлас изправи рамене" (на стойност 200 лв.)

При победа в конкурс получавате:

o        Голямата награда на фондация „Атлас" – Безплатно участие в едноседмичния летен Liberty English Camp в Литва (пътни разноски и престой на стойност $ 600 )

o        Една специална награда от 200 лева за есето, което най-добре аргументира значимостта на философията на Айн Ранд за преодоляване на господстващите обществени нагласи в българското посткомунистическо общество

o        Три награди на Българското общество за индивидуална свобода:

§         една първа награда от 250 лева под формата на 5 месечни стипендии по 50 лв. за пролетния семестър на 2008 г.

§         една втора награда от 150 лева

§         една трета награда от 100 лева

o        Почетна грамота от Българското общество за индивидуална свобода

o        Безплатно асоциирано членство в БОИС за година (на стойност 40 лв.) – възможности за нови контакти, проекти и кариера

o        Препоръка от председателя на БОИС

  

Срокът за участие изтича на 21.12.2007 в полунощ. Подробни условия за участие, изисквания към преводите и инструкции за кандидатстване ще намерите на страницата на БОИС (http://www.libertarium.net/). Ако имате въпроси, потърсете Калин Манолов на тел. 965 09 92 или електронна поща [email protected].                                             

                                     

Българско общество за индивидуална свобода


Свързани публикации.