ИПИ ви кани на Летен семинар Троян 2011 – “Europe and Liberty”

Летен семинар Троян 2011 – “Europe and Liberty”


Институт за пазарна икономика, Фондация за свободата „Фридрих Науман” и Institute for Economic Studies – Europe организират съвместно едноседмичен летен семинар в България. Семинарът ще е с чуждестранни участници (лектори и студенти) и ще е изцяло на английски език. Българската група, разбира се, ще е най-голяма.

 

Семинарът е изцяло безплатен за студентите – организаторите поемат нощувки, храна и материали. Семинарът ще се проведе в Троян – Парк Хотел Троян – http://www.phtroyan.net/

ИПИ ще организира безплатен транспорт (автобус) от София до Троян и обратно. Семинарът ще се проведе от 15 август до 21 август 2011 г.

Кандидатстването за семинара става през сайта на IES – http://ies-europe.org/

 

Кандидатстването е на английски и включва написването на 2-3 кратки есета – виж тук. Под кратки се разбира 2-3 параграфа и то по теми като: „What are your intellectual influences (150 words)?”; „What are your plans for the next two years (150 words)?”. Процедурата е лесна и не отнема много време.

Срокът за кандидатстване е 10 май 2010, но все пак не отлагайте за последният момент. Повече за семинара – виж тук.

 

За въпроси, препоръка и т.н. пишете на [email protected]  

 

Изборът на студентите ще се прави от IES, но за българските студенти ИПИ и Фондация „Науман” също ще помогнат. Все пак кандидатстването през сайта на IES е задължително.

 

Пиер Гарело за семинара в Троян: „During this week students will learn about the classical liberal ideas and explore them with insights from our faculty into the study of law, history, economics and philosophy!

 

Нека се възползваме от лятото и научим малко повече за свободата!


Свързани публикации.