Интересни събития и покани – стаж в ИПИ, обучение от ИПИ, среща в Библиотеката, дискусия в Пловдив

Конкурс за стажанти в ИПИ

 

Институтът за пазарна икономика обяви първия за 2011 година конкурс за стажанти в ИПИ. Кандидатите трябва да изпратят есе на една от три посочени теми, кратко мотивационно писмо и автобиография.

По време на стажа предлагаме:

·         Работа в офиса на ИПИ

·         Писане на статии, кратки резюмета, подпомагане на екипа от икономисти за извършване на проучвания, участие в публичните събития на ИПИ, срещи с интересни хора

·         Стипендия

·         Препоръка при завършване на стажа

·         Безплатно членство за една година за Икономическата библиотека на ИПИ и БМА (www.library.ime.bg)

 

Виж как се кандидатства и повече информация ТУК.

 

***

Покана за обучение

 

Изготвяне на експресна оценка на въздействието от неправителствена организация като част от застъпническа кампания

 

След изключително успешното обучение за застъпническа кампания, проведено на 26 ноември 2010 имаме удоволствието да поканим представители на неправителствени организации на следващото обучение на тема оценка на въздействието.

То ще се състои на 28 януари 2011 (петък) в София и ще е изцяло насочено към предоставянето на конкретни и практически знания и умения за изготвяне на експресни оценки на въздействието, които да служат като основен подкрепящ кампаниите им материал при взаимодействието им с администрацията.

Повече информация и регистрационната форма ТУК.

 

 ***

Покана за среща в Икономическата библиотека

 

На 26 януари (сряда), от 18.00 часа, в Икономическата библиотека на ИПИ и БМА, бул. „Патриарх Евтимий” 22, ет. 3 ще се проведе нашата първа за тази календарна година среща. Започване 2011 година с „Икономическо чудо и криза: Естония и Ирландия„, представени от Георги Ангелов.

 

***

Форум икономика представя: Защо капитализмът е морален?

 

ИРК Атлас и ВОТ ХИКС ви канят всяка последна сряда от месеца в Петното на Роршах, Пловдив, за да чуете и зададете въпроси на някои от най-изтъкнатите икономисти, анализатори и общественици в „Икономическия форум“

ПРОГРАМА

26 януари 2011, 19:00 ч.

Тема: Защо капитализмът е морален?

Гост-лектор: Калин Манолов, ИРК „АТЛАС“

Домакин: Георги Стоев, Industry Watch

Кратко описание:

Що е капитализъм. Етично поведение и стремеж към ефективност и печалби. Свободно и морално общество.Моралната идея и моралните добродетели на капитализма. Правила на достойно поведение.

Място: Петното на Роршах, Пловдив


Свързани публикации.