ГОДИШЕН КОНКУРС ЗА СТАЖАНТИ В ИНСТИТУТА ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА

ИПИ обявява конкурс за стажанти за периода септември – декември 2008 година.

Желаещите трябва да изпратят есе на една от следните теми:

1.     Какво е за Вас печалбата?

2.     Кой сектор трябва да се развива приоритетно в България?

3.     Кои според Вас са причините за растежа на българската икономика в последните години?

4.     Какви са ефектите за българската икономика от „слабия" долар?

5.     Глобалното затопляне, човешката дейност и необходимостта от конкретни политики по този въпрос (икономически поглед)

6.     Държавата и стопанското развитие

Вместо есе можете да изберете и икономическа тема, към която имате особен интерес.

Обемът на есетата трябва да бъде между 800 и 2 000 думи.

Есетата, заедно с кратка автобиография на български език, изпращайте до 20 август 2008 година на следния електронен адрес: [email protected], на вниманието на г-ца Зорница Манолова.

Какво предлагаме по време на стажа:

  • ° Стипендия
  • ° Работа в офиса на ИПИ
  • ° Писане на статии, кратки резюмета, подпомагане на екипа от икономисти за извършване на проучвания, участие в публичните събития на ИПИ, срещи с интересни хора и други.
  • ° Препоръка при завършване на стажа

Очакваме Вашите есета!

Помнете, че всичко зависи от Вас, но ние със сигурност можем да Ви помогнем – да разберете какво искате да правите, да получите поглед отвътре за организация, чиято мисия и усилия са за постигане на повече индивидуална и икономическа свобода и по-малко намеса на държавата.

Работата в ИПИ е вълнуващ и предизвикателен опит за всеки млад човек. Позволете си го и Вие!

Бивши стажанти за опита си в ИПИ

 

„Радвах се, че ми беше дадена пълна свобода в избора на тема, върху която да работя, докато бях на стаж в ИПИ. А след като вече я бях избрала, винаги можех да се обърна с въпроси към когото и да било от екипа – всички с радост ми помагаха в търсенето и съпоставянето на информация."

Рада Доганджиева (стажант 2006 г.), бакалавър, специализация в икономика и политология в университета в Ричмънд, САЩ; започва работа в Bain and Company (консултантска фирма)

 

„Стажът в ИПИ е на съпоставимо ниво с опита, който може да придобиете в международни неправителствени организации. За да е най-ползотворен, разчитайте на самоинициатива, идейност и контактност. Младият екип осигурява интелектуален стимул и работен комфорт. Полетата за изява са многобройни, така че ще имате възможност да развиете умения, приложими и търсени в консултанската, медийната и финансовата сфера."

Ренета Димитрова (стажант 2008 г.), магистър, специалност международно право и финанси, Джонс Хопкинс, Училище за висши международни науки (SAIS)

 

"Стажът в ИПИ е шанс да видиш злободневните икономически проблеми по различен и конструктивен начин. Екипът е сплотен, атмосферата – приятна, а достъпът до информация и практическото й приложение – безценен. Смятам, че това е точното място за младите хора, които защитават идеите за индивидуална свобода и желаят да се запознаят отблизо със спецификата на работата в неправителствения сектор."

Методи Лазаров (стажант 2006 г.), бакалавър, специалност икономика, Кеймбриджски университет

 

"За мен стажът в ИПИ беше полезен опит, който ми даде възможността да видя как теорията, преподавана в университета, се прилага на практика в изследователската дейност от един енергичен екип от мотивирани хора."

Павлина Дублекова (стажант 2006 г.), бакалавър, Софийски университет, магистър Централно Европейски университет, Будапеща

 

 

За Института за пазарна икономика (ИПИ)

ИПИ е първият независим икономически изследователски институт в България.

Мисията на ИПИ е да развива и защитава пазарните подходи за преодоляване на предизвикателствата, пред които гражданите на България и в региона са изправят.

 


Свързани публикации.