ЕКСКЛУЗИВНО! 2,29 лв. на седмица за НОИ!

От 1 януари 2018 г. всички работещи българи ще бъдат автоматично абонирани към нов бюлетин на НОИ. Осигуряващите се лица ще получават информация за своите пенсионни спестявания директно на мобилния си телефон. Таксата за тази услуга ще бъде 2,29 лв. на седмица и ще бъде начислявана в сметката към мобилния оператор. Абонирането към новата услуга на НОИ и заплащането на таксата от 2,29 лв. на седмица са задължителни за осигурените лица и става служебно.

–––––––––––––––––

Това е фалшива новина!

Работещите българи няма да бъдат абонирани към никакъв платен бюлетин на НОИ и нищо няма да се начислява към сметките им. Но, поради покачването на осигурителните вноски за пенсия от 2018 г. всички осигурени лица ще внасят допълнително пари в НОИ – средно по 2,29 лв. на седмица за всеки работещ или близо 120 лв. за годината. Получаването на информация за пенсионните спестявания в НОИ е невъзможно, тъй като там такива няма. Всички пенсионни вноски, направени от осигурените лица през 2018 г., ще бъдат автоматично похарчени за текущи пенсионни плащания през годината.

ИПИ е единствената организация, която официално защитити позиция в парламента срещу покачването на осигурителните вноски за пенсия през 2018 г.

Виж повече за данъците тук: www.kolkodavam.bg


Свързани публикации.