България в международните класации – до народните представители и министри

 

Радваме се да съобщим, че изследването „България в международните класации: 70 мерки за повишаване на благосъстоянието в България" вече е изпратено до всички народни представители и министри.

То също така е достъпно на страницата на ИПИ тук: https://ime.bg/70_Measures_IME.pdf

Пресконференция на 09 юли 2009, на която беше представено изследването.

Изследването е изготвено със съдействието на фондация за свободата „Фридрих Науман" и с подкрепата на Иморент България  ЕООД.

 

Изследването „България в международните класации" представя преглед на позицията на България в 10 от най-престижните международни индекси.

Разгледани са 10 индекса, които изследват икономическата свобода, конкурентоспособността, нивото на човешкото развитие, средата за правене на бизнес, качеството на образованието, бюджетната прозрачност, нивото на защита на правото на собственост, възприятията на корупцията и електронното правителство.

На базата на 10-те индекса и опита на успешните страни сме формулирали 70 препоръки, които доказано биха имали положителен ефект върху икономиката. Те ще доведат до увеличаване на благосъстоянието и просперитета, и ще помогнат на страната да премине по-безболезнено през кризата.

Прилагането на препоръките ще даде възможност на бизнеса да се развива, на гражданите – да имат свободен избор, а на управляващите – да провеждат благоразумна политика.

За контакт:

Зорница Манолова, икономист

02 / 952 62 66, [email protected]