Летен семинар “Europe & Liberty”, Троян 2011

На 15-21 август 2011 г. в град Троян се проведе летен семинар “Europe & Liberty”, организиран от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания Европа (IES – Europe) и Фондация за свободата „Фридрих Науман”.

Семинарът бе проведен изцяло на английски език, като участие взеха 30-ина студенти – от България, Македония, Украйна, Беларус, Полша, Израел, Италия, Дания и Бразилия. Семинарът бе изцяло безплатен за участниците, като всеки един от тях премина през процедура по кандидатстване и бе одобрен в съревнование с други студенти от страната и чужбина.

Лектори на семинара бяха Пиер Гарело (Франция), Грегори Ремке (САЩ), Дъглас Расмусен (САЩ) и Карло Лотиери (Италия). Като гост-лектор на семинара присъства и Красен Станчев.

 

В рамките на една седмица участниците успяха да се докоснат до идеите на класическият либерализъм в един широк спектър – тръгвайки от чисто философските и правни принципи  и достигайки до Австрийската икономическа школа. Едва половината от семинара бе посветен на лекции, като през останалото време инициативата бе при студентите – да дискутират и да поставят въпроси.

 

По време на семинара бяха направени и две кратки екскурзии до Велико Търново и Троянския манастир, които също допринесоха за атмосферата на семинара.

 

Материали и информация от семинара ще бъдат публикувани скоро на страницата на ИПИ.

ИПИ изказва благодарности на своите партньори, както и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците, за това че направиха инициативата ни успешна.

ИПИ има желание да направи този тип летен семинар традиционен. Ако инициативата ви допада и искате да се включите или помогнете за нейното осъществяване, то може да се свържете с нас по всяко време.

 

За контакти:

Петър Ганев, [email protected]

+359 2 952 62 66 (ИПИ)


Свързани публикации.