За втора поредна година ИПИ се включи в Стажантска програма EMPOWER

Следвайки политиката си за сътрудничество с младите хора, които все още учат и имат желание да се развиват, ИПИ за втора поредна година стана партньор на Стажантска програма EMPOWER. По този начин ние се опитваме да поощрим развитието на българските студенти, като им осигурим възможност да приложат на практика своите знания и умения, ставайки част от екипа икономисти.

Тази година след внимателен подбор на кандидатите ИПИ избра за свой стажант Кирил Минчев, който на 18 юли 2011 г. започна своята шестседмична практическа работа в института.

 

За Програмата

Компаниите. Тази година броят им е 30 или с 6 повече от миналата година. 

Позициите. С 10 повече от миналата година или точно 40 на брой.

Стажантите. 341 кандидата, които се състезават помежду си за силно ограничен брой места. За една позиция се борят 9 човека, като само един от тях получава шанс да реализира потенциала си в желаната компания.

Интервютата. Повече от 200 на брой, последвани от допълнителни интервюта с работодателите на живо или по скайп.

Лекторите. 15 професионалиста, 15 сектора, 15 различни разбирания за лидерството, от които стажантите да почерпят знания.

Програмата.  12 максимално натоварени дни на обучение в базата на Американския Университет в Благоевград, през които стажантите не просто усвояват теорията на лидерството, но също така имат възможност да изпитат на практика наученото до момента – управление на времето, взимане на стратегически решения, работа в екип, справяне с конфликти.

Времето. Както и миналата година, и тази година Стажантската програма EMPOWER за развитие на млади лидери е с продължителност от 8 седмици.

 

За фондация „Empower United”

Фондация Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Национална стажантска програма за развитие на млади лидери (EMPOWER Intern) се осъществява за втора поредна година с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и с партньорството на JobTiger и Американския Университет в Благоевград. Програмата е осемседмичен стажантски курс, започващ с интензивно двуседмично обучение по лидерство, в сътрудничество с водещи професионални обучители и изтъкнати практици от всички сектори на икономиката. Следват шест седмици платен стаж в компании-домакини, участници в програмата. От стажантите се очаква да се включат активно в ежедневните бизнес практики на компаниите, като в допълнение работят по собствен проект от сферата на дейност, в която са избрали да фокусират стажа си. През целия период на практиката си, стажантите работят с ментор, което гарантира максимум положителни ефекти от проведения стаж, както за младите хора, така и за фирмите, които са ги приели за лятното стажуване.

 

За повече информация:

Валентина Маринова

Фондация „Empower United”

Тел: +359 2 8194580

e-mail: [email protected]


Свързани публикации.