Събитията на ИПИ през ноември 2006

Месец ноември беше много наситен на събития за ИПИ. Организирахме две големи събития, които според наша и външна оценка бяха интересни и важни.

Алтернативен държавен бюджет 2007

На 12 ноември 2006, ИПИ представи четвъртият си Алтернативен бюджет с ниски данъци. Отражението в медиите беше впечатляващо. На самото събитие присъстваха повече от 40 медии (печатни, телевизионни, интернет и радио), което се изрази в повече от 60 публикации по темата в следващите дни.

Презентациите от пресконференцията можете да прочетете на страницата на ИПИ, както и видео запис на събитието.

 

Конференция на ИПИ на тема „Икономика, капитализъм и щастие в Европейския съюз“

На 25 ноември 2006, ИПИ организира конференция с основни теми данъчната конкуренция, регулации на ЕС и концепцията за щастието. Основни участници бяха проф. Пиер Гарело (директор на Института за икономически изследвания, Европа) , д-р Ремидгиус Шимасиус (президент на Литовския институт за пазарна икономика), проф. Барбара Колм-Лампрехтер (генерален секретар на Института “Фридрих Аугуст фон Хайек”, Виена) и д-р Красен Станчев (изпълнителен директор на Института за пазарна икономика). Модератор беше д-р Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии.

Всички презентации са достъпни на страницата на ИПИ, както и видео запис на събитието – (част първа, 2 часа); (част втора, 1 час).

 

 

 

 


Свързани публикации.