(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-M5C87P2');

Покана за събитие: Поглед към Плана за възстановяване и устойчивост

ПОКАНА

за представяне на изследването на ИПИ

ПОГЛЕД КЪМ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

 

Кога: 11.00 – 12.00 ч. / 14 декември 2021 г. (вторник)

Къде: на живо във Фейсбук

Анализът има за цел да представи същността на Механизма за възстановяване и устойчивост, историята на включването на България в пакета „Следващо поколение“ и вече подадения Национален план за възстановяване и устойчивост на България за общо 21 млрд. лева. Засичането на заложените в страната параметри за изпълнение, приоритетите на ЕС и планираните инвестиции в останалите страни членки показва доколко България се вписва в общите политики на Съюза. Инвестициите, включени в българския план, очертават пътя на страната към осъществяването на важни реформи, възстановяването от пандемията и нейните последствия и постигането на устойчив икономически растеж.

Анализът ще бъде публикуван на интернет страницата на ИПИ: www.ime.bg. Можете да проследите събитието онлайн ТУК. Не пропускайте да коментирате и задавате своите въпроси към лекторите.

За въпроси: Весела Добринова, 02/952 62 66, [email protected].

Очакваме Ви!

Екипът на ИПИ

 

Анализът „Поглед към Плана за възстановяване и устойчивост“ е по проект „Застъпничество за икономическо възстановяване чрез реформи“ и се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 49 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Застъпничество за икономическо възстановяване чрез реформи“ е да насърчи осъществяването на структурните реформи в Националния план за възстановяване и устойчивост чрез аналитични усилия и застъпнически действия.