IME
Представяне на "Регионални профили: показатели за развитие" 2016
24.11.2016
На 29 ноември ИПИ ще представи петото годишно издание на единственото по мащаба и дълбочината си изследване на социално-икономическото състояние и развитие на областите в България.
Защо никой не преминава Балкана?
Зорница Славова / 25.11.2016
След началото на рецесията, обаче, при стагнираща икономическа активност и увеличаваща се структурна безработица, миграцията на населението между севера и юга отново намалява и достига до 10% от преместващите се през 2015 година.
Алтернативен бюджет по време на политическа криза (2017)
22.11.2016
В условията на изключително скъсени политически хоризонти и конституционни предизвикателства пред приемането на бюджета, ИПИ изготви Алтернативния бюджет максимално консервативно и с една много ясна цел - запазването на фискалната стабилност и избягване от популизма, който е заразил много от политическите играчи.
Приказка за президента в завладяното царство
Любомир Авджийски / 25.11.2016
В последната година и президент, и председател на ВКС и министър на правосъдието признаха, че държавата е завладяна. Ние, „обикновените”, си го знаехме отпреди, но все пак беше важно някой от по-висшестоящите да го потвърди.
"Моите данъци" - kolkodavam.bg
22.11.2016
Целта на сайта kolkodavam.bg е да предостави повече информация за данъците, които всеки един плаща, както и да покаже нагледно разходите на държавата, пречупени през т. нар. лична касова бележка.