IME
Липсващото дело за една завладяна държава*
Любомир Авджийски / 21.09.2016
В началото на седмицата прокуратурата обяви своя отказ да проверява изнесените от Цветан Василев обстоятелства за нерегламентирани връзки между политици, едър бизнес и медии. Явно ще се наложи да изчакаме по-добър личен състав на българското обвинение. А докато чакаме, следва да настояваме за реформирането ѝ из основи и особено в назначаването, правомощията и отчетността на нейното ръководство.
София – голямата разлика между Северна и Южна България
Николай Славков* / 21.09.2016
Според някои икономисти, реална съпоставка между Северна и Южна България не може да бъде направена без да бъде изключено влиянието на столицата върху данните. От години София-град се отличава от всяка друга област в страната и се твърди, че доброто представяне на Южна България се дължи единствено на нея.
НСИ повдига завесата: бедност и етническа принадлежност
Явор Алексиев / 21.09.2016
През тази година НСИ успява да запълни една от отдавна зеещите дупки в националната статистика – липсата на данни за етническия профил на своите респонденти.
800 седмици и половина
21.09.2016
Бюлетинът „Преглед на стопанската политика” излиза редовно от края на 1999 г., като в началото се разпространява на хартия, а по-късно – в електронен вариант. Малко издания могат да се похвалят с такава дълга история и без нито една изпусната седмица оттогава досега.