IME
Покана за пресконференция: Алтернативен държавен бюджет 2015
05.12.2014
За поредна година Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи алтернативен държавен бюджет с ниски данъци, разумни разходи и структурни реформи. Заповядайте в пресклуба на БТА на 9 декември 2014 г. (вторник) в 10.00 часа.
Downstream
05.12.2014
Покрай обявеното от президента на Руската Федерация пренасочване на "Южен поток" у нас изплуваха много съмнителни тълкувания на случилото се. Но се забрави или не се каза най-важното: този проект тече надолу не само на картата, но e крайно безсмислен от стопанска и дори геополитическа гледна точка.
Представяния на "Регионални профили: показатели за развитие" през декември
05.12.2014
След като изследването "Регионални профили: показатели за развитие" 2014 беше представено на 11 ноември 2014 г., Институтът за пазарна икономика (ИПИ) организира серия от събития, посветени на неговото разпространение.
Увеличаването на МРЗ – мечтата на синдиката и проклятието на пазара на труда
Зорница Славова / 05.12.2014
Защо определянето и увеличаването на най-ниските работни заплати все още се приема за част от работата на правителството остава загадка. Договарянето на заплащането за труда е между работника и работодателя. Никой министър няма да извади разходите за по-високите заплати от джоба си, нито ще намери работа на някой, който е останал безработен заради това.
Каква е връзката между образованието и пазара на труда?
ИПИ / 05.12.2014
ИПИ публикува анализ на взаимовръзките между степента на образование на работоспособното население и пазара на труда в България.