IME
ПОДКРЕПЕТЕ ИНСТИТУТА!
14.09.2007
За учените, стачките и реформите
Методи В. Методиев / 14.09.2007
През последните няколко седмици „младите учени на България” организираха поредица стачки и логично привлякоха общественото внимание. Идеята за такъв вид протест се е зародила в научните среди на Българската академия на науките и в последствие е намерила съмишленици и в академичните среди на Софийския университет.
По „Тракия” към морето или към Европа?
Методи Лазаров / 14.09.2007
Летните отпуски завършиха, хотелите вече почти се опразниха, само дупките по пътя за морето си останаха. Което е нормално, защото времето е пари, а икономическите агенти знаят най-добре как да си разпределят времето - летуващите са си взели дозата почивка, за да постигнат по-добра работоспособност, а хотелиерите са постигнали висока рента за сезона и вероятно ще се пренасочат към други дейности за останалата част от годината.
ЦИТАТ НА СЕДМИЦАТА - БРОЙ 343
14.09.2007
"Властта да таксуваш е равносилена на правото да рушиш!" Джон Маршал
Инфлацията през август – причина ли е за тревоги?*
Димитър Чобанов / 14.09.2007
Националният статистически институт обяви предварителни данни за индекса на цените през август. Повишението спрямо юли е 3.1%, а на годишна база (спрямо месец август 2006 г.) – 12%, което е рекордно високо от 2000 г. насам.
Трябва ли да се приватизира спортният тотализатор?*
Адриана Младенова / 14.09.2007
Българският спортен тотализатор (БСТ) е държавно предприятие, което има за цел да набира парични средства, за да подпомага развитието на спорта в страната и поддържането и изграждането на спортна база в училищата.