IME
Анализ на разходите и ползите от кампанията за събиране на задължения до 5000 лв.
Адриана Младенова / 11.05.2007
Вече близо месец медиите разпространяват информация как протича акцията за събиране на държавни задължения с размер до 5000 лв. в различните градове в страната. Задълженията, които се търсят, са към данъчната и митническата администрация, Националния осигурителен институт, КАТ, общини, съдилища, лесничейства и др.
Стачката в градския транспорт
Димитър Чобанов / 11.05.2007
През седмицата стана ясно, че на 15 май ще има стачка на водачите на превозните средства от обществения градски транспорт. Мотивът за стачката е желанието за повишение на възнагражденията с около 50%.
Няколко любопитни факта за европейското законодателство
Методи В. Методиев / 11.05.2007
По случай празника на Европейския съюз (9 май!) бихме искали да ви представим, накратко, няколко факта, свързани с политиките на ЕС по отношение на регулирането.
Висша глупост
Петър Ганев / 11.05.2007
През 1999 г. се подписва Болонската декларация за създаване на общоевропейско образователно пространство за висшето образование. Този документ, който се оказва повратна точка в развитието на висшето образование в Европа, е подписан от 29 страни, сред които и България.
Една наредба – четири проблема
Велико Димитров / 11.05.2007
Идват избори и, както обикновено се случва, обстановката в политическото пространство се нажежи повече от нормалното...
Сблъсъка на икономическите подходи
Методи Лазаров / 11.05.2007
Седмицата започна с гражданско неподчинение в някои градове на Франция като ответна реакция от победата на президентските избори на кандидата на десните - Никола Саркози. Тони Блеър избра нетрадиционален начин да поздрави новия президент като публикува изцяло на френски език обръщение в Интернет.