"Преглед на стопанската политика" Бюлетин ISSN 1313 - 0544

Автор: Калоян Стайков / 31.03.2017

Продължаваме да живеем в страна, в която има пазарна икономика, ама не точно, има независими регулатори, ама не точно, има разделение на властите, ама не точно и европейските ценности се споделят, ама не точно.

Партийната система след изборите – към консолидация и маргинализиране на малките партии

Адриан Николов / 31.03.2017
Въпреки че в хода на кампанията част от публичния дискурс станаха няколко нови и като цяло нетипични като профил за страната партии, само една от тях успя да стане част от новия парламент. За сметка на това, партийната система в близко бъдеще ще бъде доминирана все повече от двете основни партии в ляво и дясно.

Покана от ИПИ: Летен семинар "Europe & Liberty", Банско 2017

31.03.2017
Институтът за пазарна икономика, Фондация за свободата „Фридрих Науман” и Institute for Economic Studies – Europe за поредна година организират съвместно едноседмичен летен семинар за студенти и младежи в Банско (България).

Изборите по области: ролята на етноса, образованието, заетостта и други фактори

Явор Алексиев / 31.03.2017
Излизането на окончателните резултати от изборите на 44-то НС дава възможност да се направи сравнение между резултата на партиите и коалициите в отделните области, от една страна, и техните социалноикономически характеристики, от друга.

Ще захладнее ли съдебният климат?

Иван Брегов / 31.03.2017
След обявяването на изборните резултати основен акцент на обществените вълнения е какво правителство ще бъде съставено и с участието на кои партии. Така, загрижени само за една от дейностите на Народното събрание (НС), оставяме възможност тихомълком да бъдат свършени важни неща, чиито негативни последици са отложени във времето.

Сайтът "Моите данъци" вече е достъпен на английски

31.03.2017
През ноември 2016 г. Институтът за пазарна икономика и Фондация за свободата "Фридрих Науман" представиха специализираната страница "Моите данъци" - kolkodavam.bg. Радваме се да съобщим, че сайтът вече е достъпен и на английски език.