Нова година, нови избори, стари обещания
Калоян Стайков / 13.01.2017
Още преди официалното разпускане на парламента БСП вече започна предизборната си кампания с куп обещания за политиките, които ще провежда след като бъде избрана. Възгледите на партията се простират от добре познатите идеи като борбата с бедността чрез повече социални помощи което е парадоксално, до някои по-нови такива като реиндустриализацията на българската икономика.
Общините ще вдигат данъци, докато не сменим модела*
Петър Ганев / 13.01.2017
Броени дни преди да бъдат приети общинските бюджети за 2017 г., можем да очакваме, че немалко общини ще повишат местните данъци и такси. Пловдив, Бургас, Русе, Перник и Кърджали са една малка част от общините, където се обсъжда едно или друго покачване на местните налози.
Двадесет години по-късно: какво лъжат коментаторите на събитията от 10 януари 1997 г.*
Красен Станчев / 13.01.2017
Вместо коментаторите на настоящата история на тази страна да търсят факти и документи, те се съревновават в производството на идеологеми. Избирателите робуват на тези упорито и в захлас разказвани митове. И това ще се види на предстоящите избори, както се видя на последните. А митовете са поне следните, повечето от тях ясно формулирани в телевизионни предавания на изминалата седмица.
Eнергетиката се сдоби с касичка за стари и нови грешки*
Калоян Стайков / 13.01.2017
Традиционно в началото на годината преобладават новините за тежката пътна обстановка, студеното време и тържествата около Йордановден. През последните четири години още една тема се промъкна към водещите новини в страната, въпреки че през останалата част от годината малко хора й обръщат внимание - състоянието на сектор "Електроенергетика".
Конкурс за стажанти в ИПИ за периода февруари-април 2017 г.
06.01.2017
Период на стажа: 1 февруари – 30 април 2017 г.