Какво е състоянието на българската администрация
Зорница Славова / 26.07.2013
Въпреки усилията на оптимизиране и модернизиране на администрацията, докладът за състоянието ѝ през 2012 година показва слаби резултати и липса на особено развитие. Администрацията продължава да е раздута, бизнесът все още се задушава от стотици регулации и режими, а гражданите не получават бързи и евтини услуги по електронен път.
Покана: 101 години от рождението на Милтън Фридмън
26.07.2013
Събитието ще се проведе на 31 юли 2013 г., 19.00 часа, в Café Timeless (ул. „Кракра” 11)
Токът поевтинява, но докога?
Калоян Стайков / 26.07.2013
„Не ме гледай какво върша, слушай какво ти говоря” изглежда продължава да бъде мотото на държавната политика. Въпреки че управляващите и ДКЕВР обясняват втори месец как ще намалят цените на електроенергията с 5%, никой не предостави ясна информация как точно ще се случи това и дали е устойчиво решение.
Коментар по стратегията за насърчаване развитието на МСП
Петър Кръстев* / 26.07.2013
Документът е прекалено общ, дори за стратегия, и реално не дава достатъчно информация и насоки за действие. Липсват и конкретни срокове за изпълнение на отделните спешни мерки, което вече поставя под съмнение тяхната „спешност”.
ИПИ обявява конкурс за кратко видео на тема „Предприемачът като откривател”
26.07.2013
Конкурсът е насочен към младите, като участниците трябва да са на възраст 15-28 години. Участниците имат пълна свобода по отношение качеството, съдържанието и посланието на видеото – забавно, провокативно, поучително. Победителите ще бъдат избрани от авторитетно жури, а наградите ще бъдат раздадени на събитие в края на годината. Крайният срок е 30 септември.