По-голям фискален резерв – по-малко проблеми
Калоян Стайков / 22.02.2013
През последната седмица страстите взеха превес над разума и се изговориха много неистини. Подвеждащата реторика обхвана голям спектър от теми, като се започна от това, че ЕРП-тата подават енергия до крайните потребители с по-ниско напрежение, което увеличава консумацията на ток, а оттам и сметките им, и се стигне до заплаха за финансовата стабилност на страната поради ниското ниво на фискалния резерв.
Армен Алчиан (1914 – 2013)
22.02.2013
На 19 февруари, два месеца преди да навърши 99 години, от този свят си отиде Армен Алчиан – изключителен икономист, интелектуалец и мъдрец, прекарал по-голямата част от преподавателската си кариера в Калифорнийския Университет в Лос Анжелис.
Фискът е ОК и без правителство
Петър Ганев / 22.02.2013
В България няма фискален пожар, който трябва спешно да гасим. Това е голямата разлика между събитията, които наблюдавахме в южните европейски страни през последните години, и случващото се днес в страната.
Европа – гледаме напред и копаем надолу
Явор Алексиев / 22.02.2013
Като потенциална страна членка на валутния съюз, България следва изключително внимателно да следи развитието на "новия" политически курс на Брюксел. "Тупак" е поредната стъпка в посока неясните ползи на федерализацията.