Какво трябва да направи новият министър
Зорница Славова / 16.04.2010
В най-скоро време предстои да се гласува новият здравен министър в парламента. Смяната най-вероятно ще бъде последвана от нови ревизии в министерството, нови планове и нови промени в здравеопазването.
Лични сметки, а не обещания (Визия на Независимия пенсионен съвет за пенсионната реформа)
16.04.2010
На среща на Независимия съвет за пенсионна реформа бе очертана визията на членовете му за бъдещето на пенсионния модел в страната.
Какво влезе в парламента (31 март – 16 април 2010 година)
Димитър Попов* / 16.04.2010
Внесени законопроекти в Народното събрание
Подкрепете кампанията на ИПИ „Разходите на българската държава” с SMS
16.04.2010
Вече можете да подкрепите кампанията на ИПИ „Разходите на българската държава” за по-прозрачни, по-ефективни и по-ниски държавни разходи като изпратите SMS
Най-накрая излишък по текущата сметка, но защо ли никой не се радва?
Десислава Николова / 16.04.2010
Най-големият макроикономически проблем от последните години – дефицитът по текущата сметка – вече остана в миналото, но защо ли на никой не му е до радост? През февруари БНБ обяви месечен излишък по текущата сметка, което се случва за първи път от февруари 1998г., когато България се възстановяваше от икономическата криза през 1996-1997г.
Прекомерните осигуровки – данък върху заетостта
Димитър Попов* / 16.04.2010
Заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество по т.нар. антикризисни мерки в България приблизително съвпаднаха по време с обсъждането на бюджета във Великобритания.
Ран: Нашествието на убийци на работни места и спестявания*
Ричар Ран** / 16.04.2010
Отговорните хора са опасни. Тези, които спестяват за бъдещето, все повече разбират, че са мишена на една хищническа класа. Те виждат, че правителството на САЩ, а и на повечето други страни, изпада в рекордни дефицити и най-вече разбират, че това не може да доведе до добър край. Гърция и Калифорния вече служат като датчик за провал.
КОНКУРС за стажанти в Института за пазарна икономика (май - юли 2010)
16.04.2010
Какво предлагаме по време на стажа: Работа в офиса на ИПИ; Писане на статии, кратки резюмета, подпомагане на екипа от икономисти за извършване на проучвания, участие в публичните събития на ИПИ, срещи с интересни хора; Стипендия; Препоръка при завършване на стажа.