"Преглед на стопанската политика" Бюлетин ISSN 1313 - 0544

Ценови контрол

Велико Димитров / 22.08.2008
Kакто по отношение на централното икономическо планиране, така и за ценовия контрол като негова много важна част никога не е имало доказателства, че са полезни, а не разрушителни за най-голямата част от обществото, като също така е факт, че малката част на онези, които са се облагодетелствали от подобни мерки, винаги са били техни големи поддръжници.

Какво става със сладоледа

Зорница Манолова / 22.08.2008
... Може би изходът не е в измислянето и въвеждането на всякакви забрани. Може би е абсурдно потребителите да бъдат предупреждавани за това как някой не си върши работата и как някой друг няма контрол. Е, поне сме информирани.

Докога качеството на здравеопазване в страната ще е сред най-ниското в Европа?

Адриана Младенова / 22.08.2008
Тази седмица стана ясно, че Националната здравна осигурителна каса (НЗОК) верояно ще откаже да сключи договор с нови лечебни заведения до края на годината поради липса на средства. Въпреки че в момента по закон касата няма право да отказва сключването на договори с акредитирани лечебни заведения, през есента се очаква да влязат в сила промени в закона за здравното осигуряване, които ще позволяват това.

Турция представи нова пътна карта за присъединяване към ЕС

Методи Лазаров / 22.08.2008
Правителството на Турция се подготвя за ускорена работа по кандидатура на страната за присъединяване към ЕС чрез проект за трета национална програма, съобщи в понеделник заместник-премиерът Джемил Чичек. Чичек каза, че документът определя ангажиментите на правителството за следващите четири години и в него се предвиждат 131 законодателни промени, включително промени в конституцията.