"Преглед на стопанската политика" Бюлетин ISSN 1313 - 0544

Отзив за българския туризъм

15.12.2006
"...Няма да се настаня в този хотел. Отсядал съм там и преди,а това, което трябваше да заплатя като чужденец, не беше никак малко.Гърбът ми все още ме боли от спането в техните легла. Да добавя, чесметките за храната не са законни и три от включените в сметката ястияне бяха поръчвани. И, разбира се, никакъв управител не можеш да намериш.Горепосоченият трябва да ни брани от предумишлената дискриминация надвойното и фалшиво заплащане за услугите.Но да бъдем честни. Така е не само в Боровец, така е из цяла България."

Етажната собственост и държавата

15.12.2006
Законопроектът за етажната собственост е все още работен вариант и от МРРБтвърдят, че ще вземат под внимание предложенията и забележките от предстоящатаобществена дискусия. Сега гражданското общество трябва да покаже, че можеда изрази ясно мнението си и да го защити. Трябва да се има в предвид, четози законопроект (в изменен вид) най-вероятно ще влезе за разглеждане вследващия парламент.

Криво разбраната либерализация на енергетиката

15.12.2006
През седмицата от Министерството на енергетиката, Минната камара и синдикатите“Подкрепа” и КНСБ поискаха правителството да въведе мито за внос на въглища,за да защити мините. От енергийното министерство вече са изпратили писмодо финансовото с искане за въвеждане на мита. Мотивът за това е, че вноснитевъглища са по-евтини от местното производство.

Да живее Пинера

15.12.2006
“Стара Европа” е стара в по-широк смисъл от чисто идеологическия. Споредпрогнозите на ООН през 2054 г. 34% от италианците ще са на възраст над 65години. Испания, Франция и Германия са изправени пред подобен сценарий назастаряване на населението.