Събития

Семинар: Икономика на здравия разум – къде се намира България и къде може да бъде (27 ноември 2012)

На 27 ноември 2012 г. в хотел „Радисън” се проведе семинар на тема „Икономика на здравия разум – къде се намира България и къде може да бъде”. На семинара, организиран от Института за пазарна икономика и Фондация за свободата „Фридрих Науман”, беше представено четвъртото издание на изследването „България в международните класации”.

След презентация, показваща основните заключения от тазгодишния преглед на мястото на България във водещите международни индекси, се състоя дебат, по времето на който участниците имаха възможността да представят свои идеи за реформи, които да подобрят представянето на страната.

Повече за изследването:

Изследването „България в международните класации” се прави за четвърта поредна година. Тазгодишното издание представя преглед на позицията на България в 8 от най-престижните международни индекси и фокусен анализ за прилагането на оценка на въздействието в процеса на предлагане/приемане на нормативни документи.

На базата на 8-те индекса и опита на успешните страни сме формулирали 84 препоръки, които биха имали положителен ефект върху икономиката. Те ще доведат до увеличаване на благосъстоянието и ще помогнат да преминем по-безболезнено през негативните ефекти на кризата.

Изследването беше представено на пресконференция на 29 ноември 2011.