Семинар: „България в международните класации”

Семинар

„България в международните класации”

(77 мерки за икономически растеж)

На 28 ноември 2011 г. в х-л „Радисън” се проведе семинар на ИПИ и Фондация за свободата „Фридрих Науман”. Взимайки повод от актуалните събития в държавата, семинарът се фокусира върху теми като пенсионната реформа, стачката в БДЖ и реформата във висшето образование. По всяка една от тези теми студентите дискутираха в групи и представиха своите виждания. Последвалият дебат бе наситен с най-различни мнения и препоръки, което на практика удължи семинара с близо час. Студентите получиха и по една книжка от публикацията на ИПИ „България в международните класации”. 

Повече за изследването:

Изследването „България в международните класации” се прави за трета поредна година. Тазгодишното издание представя преглед на позицията на България в 9 от най-престижните международни индекси.

На базата на 9-те индекса и опита на успешните страни сме формулирали 77 препоръки, които доказано биха имали положителен ефект върху икономиката. Те ще доведат до увеличаване на благосъстоянието и ще помогнат на страната да премине по-безболезнено през негативните ефекти на кризата.

Прилагането на препоръките ще даде възможност на бизнеса да се развива, на гражданите – да имат свободен избор, а на управляващите – да провеждат благоразумна политика.

Повече за изследването тук