Седми семинар на Клуба на икономическите журналисти на тема: „България и еврото”

Институтът за пазарна икономика

организира семинар

на тема:

 „България и еврото“

 

Лектори ще бъдат икономистите Десислава Николова и Калоян Стайков.

Семинарът ще се проведе на 24 ноември 2011 гот 9:00 до 13:30 часа в София, хотел Тракия, ул. Солунска 30. 

Обучението е насочено към журналисти и студенти по журналистика, с интереси в областта на икономиката. То е поредното и последно за годината от серия обучения, част от проекта на ИПИ и БМА “Клуб на икономическите журналисти”, финансиран от фондация „Америка за България”.

Участието е безплатно.

Желание за участие можете да заявите до 23 ноември 2011 г. (сряда) на e-mail адрес: [email protected].

 

За лекторите

Д-р Десислава Николова се занимава професионално с макроикономически анализ от 1997 г. Интересите и са в областта на паричната политика, международните финанси и иконометричното моделиране. Преди да се присъедини към екипа на ИПИ като главен икономист, е работила като икономически съветник към Британското посолство в София и анализатор в отдел „Инвестиционно банкиране” към Райфайзен банк.

Защитила е докторска дисертация върху връзката между валутни курсове и външна конкурентоспособност към УНСС-София. Притежава магистърска степен по икономика от Централноевропейския университет, магистърска степен по МИО и бизнес от УНСС. Специализирала е монетарна политика в Оксфордския университет.

Калоян Стайков завършва Амстердамски университет през 2006 г. със специалност Международна икономика. Работи като журналист до 2009 г., след което започва работа като икономист в Център за икономическо развитие. От 2011 г. работи в Институт за пазарна икономика. Интереси – международни финанси, парична и фискална политики, макроикономика.

 

Повече за Клуба на икономическите журналисти и за предишните семинари можете да научите тук.

За информация: Мариана Милушева, Координатор на клуба – [email protected]; 02/952 62 66, 952 35 03 


Свързани публикации.