Преглед на стопанската политика ISSN 1313 - 0544

Покана за събитие: Поглед към Плана за възстановяване и устойчивост

Автор: ИПИ / 10.12.2021
Оцени тази статия:

ПОКАНА

за представяне на изследването на ИПИ

 

ПОГЛЕД КЪМ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

 

Кога: 11.00 - 12.00 ч. / 14 декември 2021 г. (вторник)

Къде: на живо във Фейсбук

 

 

Анализът има за цел да представи същността на Механизма за възстановяване и устойчивост, историята на включването на България в пакета „Следващо поколение“ и вече подадения Национален план за възстановяване и устойчивост на България за общо 21 млрд. лева. Засичането на заложените в страната параметри за изпълнение, приоритетите на ЕС и планираните инвестиции в останалите страни членки показва доколко България се вписва в общите политики на Съюза. Инвестициите, включени в българския план, очертават пътя на страната към осъществяването на важни реформи, възстановяването от пандемията и нейните последствия и постигането на устойчив икономически растеж.

 

Анализът ще бъде публикуван на интернет страницата на ИПИ: www.ime.bg. Можете да проследите събитието онлайн ТУК. Не пропускайте да коментирате и задавате своите въпроси към лекторите.

 

За въпроси: Весела Добринова, 02/952 62 66, vessela@ime.bg.

 

Очакваме Ви!

Екипът на ИПИ

 

Анализът "Поглед към Плана за възстановяване и устойчивост" е по проект „Застъпничество за икономическо възстановяване чрез реформи“ и се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 49 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Застъпничество за икономическо възстановяване чрез реформи“ е да насърчи осъществяването на структурните реформи в Националния план за възстановяване и устойчивост чрез аналитични усилия и застъпнически действия.