Покана за семинар „Бюджет 2010 – ще растем ли или…“““

Институтът за пазарна икономика и Фондация за свободата Фридрих Науман

ви канят на семинар

„Бюджет 2010 – ще растем ли или …"

Семинарът е насочен към младите хора, които се интересуват от икономика и публични политики.

Ако искате да разберете за какво практически ще се харчат бюджетните пари, каква ще е политиката на новото правителство, кои групи успяха да отвоюват преференции и какво може да се промени, то този семинар е за Вас.

Бюджетната политика е в центъра на водените дебати сега – всеки иска повече пари за пенсии, здраве, образование, но средствата са ограничени. По-доброто разбиране на бюджетния дебат ще Ви позволи да си изградите ясна позиция и да разпознаете политиките и мерките, които ще доведат до растеж и тези, които са просто харчене на нашите пари.

Програма

Кога: 1 декември 2009 (вторник)

Къде: хотел „Радисън" (площад „Народно събрание" 4) – зала 6

17.00 – 17.05                    Откриване – Петер-Андреас Бохман – ръководител проект Югоизточна Европа на Фондация за свободата „Фридрих Науман"

17.05 – 18.15                    Бюджет 2010 през погледа на младите – за какво трябва да харчи пари държавата? Каква част да отива за пенсии, здраве, образование, отбрана и администрация?

18.15 – 19.00                    Обсъждане, коментари – всеки ще може да задава въпроси или просто да изкаже мнение

19.00 – 20.00                   Разговори на чаша вино.

За регистрация, моля изпратете имейл до [email protected], най-късно до 26 ноември 2009 г. с двете си имена, телефон за връзка и учебно заведение. Местата са ограничени.

 


Свързани публикации.