Покана за представяне: Икономика на футбола в България

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ

на тема

ИКОНОМИКА НА ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ

Поглед върху организацията и комерсиалното управление на професионалния футбол в България[1]

25 август 2021 г. (сряда)

11:00 – 12:00 ч. / БТА

 

Институт за пазарна икономика, с подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман”, изготви доклад, който предлага дълбоки промени в организацията и комерсиалното управление на професионалния футбол в България. Засегнати са въпросите за собствеността, прозрачността и финансовия контрол върху дейността на българските клубове, комерсиалното управление на първенството и постигането на баланс при телевизионните права, разширяването на възможностите за реклама и спонсорства, както и инвестициите в стадионите и спортната инфраструктура. Всяка от темите стъпва на анализи на УЕФА и/или черпи опит от други първенства в Европа.

На събитието в БТА ще бъдат представени основни моменти от доклада на ИПИ, след което ще има възможност за въпроси и дискусия. Докладът ще бъде представен от  Петър Ганев – старши изследовател в ИПИ. Ганев е член на Надзорния съвет на „Професионален футболен клуб Левски” АД и член на Тръст „Синя България”.

 

За контакти:

Весела Добринова, 02 952 62 66, 02 952 35 03, [email protected]

 

Очакваме Ви!

Екипът на ИПИ

 


[1] Представеният материал дава личната гледна точка на авторите и не следва да се приема, че отразява официалната позиция на „ПФК Левски“ или на Тръст „Синя България”.


Свързани публикации.