Дискусия: „Местни условия за правене на бизнес” – 15 юли 2009 г.

Институтът за пазарна икономика организира дискусия на тема:„Местни условия за правене на бизнес”

За първи път в България е изготвено изследване на условията за правене на бизнес на местно ниво. Институтът за пазарна икономика разработи методология, направи социологическо проучване и след преглед на настоящите условия за правене на бизнес изготви класация на областните градове.

Целта на индекса на ИПИ „Местни условия за правене на бизнес“ е да изследва различията в бизнес средата на местно ниво и да посочи общините/градовете, в които се прави най-лесно бизнес (от административна/регулаторна гледна точка).

Индексът включва 28-те области в България. Изследването е направено в периода януари – май 2009 година и се фокусира върху административната тежест, налагана върху бизнеса под формата на: 1) местни данъци и такси; 2) регулиране на местно ниво; 3) административни услуги на местно ниво и 4) корупция в местната власт.

  • Информация за анализа и пресконференцията можете да видите тук

Кръглата маса се провежда по проект „Mониторинг на ефективността на работа на общинските администрации“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

За повече информация:

Петър Ганев, 952 62 66, [email protected]