Преглед на стопанската политика ISSN 1313 - 0544

Покана: „Седем принципа за целесъобразна обществена политика”

16.09.2011
Оцени тази статия:

Институтът за пазарна икономика и Фондация за свободата „Фридрих Науман”

ви канят на публичната лекция на Лорънс Рийд

 „Седем принципа за целесъобразна обществена политика”

 

Лорънс Рийд – президент на Фондацията за икономическо образование, гостува в България по покана на Института за пазарна икономика и на Фондация за свободата „Фридрих Науман”.

На 27 септември 2011 г., от 18.30 часа, в х-л Радисън (зала „Александър”), той ще изнесе публична лекция на тема: „Седем принципа за целесъобразна обществена политика”.

Лекцията ще е на английски език.

Седемте принципа за целесъобразна обществена политика на Лорънс Рийд, които той за първи път излага в реч пред Икономическия клуб на Детройт, предизвикат изненадващ интерес в обществото дори и за него самия. Подобно на десетте божи заповеди те са ясно, достъпно и образно формулирани. Рийд признава, че не може да си припише авторството. Той просто е събрал основополагащите идеи на столетия натрупан опит и икономическо знание в кратки и недвусмислени принципи. Според него това са не само седемте стълба на свободната икономика, но и една доста мощна програма за действие. Ако всеки законодател ги проумее и се опита да им служи вярно, то всички ние ще бъдем много по- силни, по-свободни и по-преуспяващи хора и далеч по-добре управлявани.

Кой е Лорънс Рийд?

Лорънс, или както всички го наричат Лари, Рийд е изтъкнат американски икономист, президент на Фондацията за икономическо образование от 2008 г. Лари Рийд е основател и президент в продължение на двадесет години на Центъра за обществена политика Макинак - неправителствен изследователски и образователен институт. Автор е на повече от 1000 публикации във вестници, на десетки статии в списания и журнали, както в САЩ, така и в чужбина. Журналист на свободна практика, интересуващ се от въпросите на икономиката и политиката, Лари Рийд е посетил 69 държави на шест континента. Не случайно го определят като „шампион за каузата на свободата”.

Автор е и на пет книги, сред които Lessons from the Past: The Silver Panic of 1893.

Моля да потвърдите присъствието си до 26 септември 2011 г. (понеделник), на e-mail: binka@ime.bg