Нова книга: Айн Ранд – „Атлас изправи рамене”

 

Атлас изправи рамене"

Айн Ранд

Издатели: Издателска къща МаК и Издателство „Изток-Запад"

Година на издаване: 2009

Превод: Петьо Ангелов

ISBN: 978-954-8585-13-2

ISBN: 978-954-321-604-8

Брой страници: 448

Цена: 20 лв.

С този роман Ранд поставя фундаментите на своята философия, наречена обективизъм, в чиято основа е рационалният личен интерес.

Това е „криминална история" от най-висока класа – но не за убийството на човешкото тяло, а за убийството – и възкресението – на човешкия дух. Главните герои на романа, индустриалците Дагни Тагарт и Ханк Риърдън, имат куража да управляват бизнеса си въпреки налаганите от държавата регулации и ограничения, въпреки атаките и хулите от страна на интелектуалци и политици, въпреки укорите, че експлоатират хората. И докато останалите индустриалци загадъчно изчезват, а икономиката колабира, Дагни и Риърдън научават значението на рационалния морал.

С ненадмината фантазия  и спиращо дъха напрежение „Атлас изправи рамене" ще ви потопи в един имагинерен свят – светът на победилия социализъм, в който обществото и стопанството бавно колабират в следствие на изчезването на основните двигатели на прогреса – хората на разума, новаторите.

Само през първата половина на 2009 г. от тази най-популярна след Библията книга в Съединените щати бяха продадени 300 000 екземпляра.


Свързани публикации.