Клуб на дарителите на ИПИ

 

Скъпи приятели!

 

Повече от 20 години Институтът за пазарна икономика разпространява икономическото знание и идеите за защита на индивидуалната свобода, частната собственост и пазарната икономика. Задачите на ИПИ не се ограничават само до „разпръскване” на икономическото знание. От създаването си през 1993 г. институтът предлага идеи за реформи и подлага на аргументирана критика непрестанните опити за провеждане на вредни политики.

Функцията разпространяване на идеите е много ценна и трябва да бъде поддържана. Но както всяка човешка дейност и тази има своята цена. И ако прохождането на ИПИ е било финансово подпомогнато предимно от различни чуждестранни фондации, то днес е редно институтът да потърси индивидуална финансова подкрепа.

Затова и ние, членовете на Съвета на ИПИ, решихме да насочим усилията си в тази посока и през юли 2013 г. създадохме Клуб на дарителите.

Една от първите задачи бе привличането на нови членове. В тази насока можем да се похвалим с успех –днес в клуба членуват 21 човека. Вярвам, че този процес на разрастване ще продължи успешно и в бъдеще, разчитайки на усилията на всекиго да препоръча  нови съмишленици.

По отношение на главната цел – финансово обезпечаване на дейността на института, моето мнение е, че се справяме доста добре. Събраните средства подпомогат работата по издаване на седмичния бюлетин, стажантската програма и Икономическата библиотека – дейности, които изцяло се финансират с дарения и са изцяло обвързани с разпространението на икономическото знание.

Отново искам да изразя благодарност към всички, които подкрепиха мисията на ИПИ. Искрено вярвам, че през следващите месеци и години нашата общност на спомоществователи ще се разраства. Информация за какво, как и колко често да дарите ще намерите на сайта на института. Подпомагайки ИПИ, вие ще подкрепите икономическото знание и „школата по пазарно мислене” както често наричат института.

 

Искрено ваш, 

Кенет Лефковиц

 


Свързани публикации.