Назад

Добрите ценности привличат добрите хора – ИПИ на 30

Градинско парти, много музика, светлини и цветя – на рожден ден като на рожден ден. ИПИ – една от първите неправителствени организации, основани след промените в България – отбеляза своя 30 – годишен юбилей сред основатели, колеги, съмишленици и приятели.

…„Тук виждам десетки привърженици на идеите за свободата и личната отговорност и знам, че през тези 30 години те също са част от пътешествието на ИПИ. Всъщност, повечето от вас са т.нар.

  • Истински вярващи, с които най-лесно се променя средата. Но, освен с вас, ние често трябва си взаимодействаме и с други групи:
  • Убеждаеми (които са отворени да чуят тезите ни) – по различно време управляващите са част от тази група;
  • Враждебни (които смятат, че нашата перспектива е грешна) – много заинтересовани групи, които разчитат на държавата, често без да трябва;
  • Апатични (на които изобщо не им пука кой какво пише).

Искам да поздравя всички истински вярващи в идеите за повече свобода и отговорност, и да ви приканя да бъдете още по- активни, непримирими и отворени към новите идеи и предизвикателства.

На тези, които имат съмнения в идеите за свобода, ще кажа че е нормално да се съмняват, но да помнят, че това е пътят към просперитета.

Наздраве и до нови срещи!“

Светла Костадинова

Изпълнителен директор на ИПИ


Свързани публикации.