Летен семинар „Europe & Liberty”, Банско 2013

На 21-27 юли 2013 г. в Банско се проведе летен семинар “Europe & Liberty”, организиран от Института за пазарна икономика и Института за икономически изследвания – Европа (IES – Europe), и финансиран от Фондация за свободата „Фридрих Науман” и индивидуални дарители.

 

Семинарът се проведе на английски език, като участие взеха над 30 студенти от различни страни – Грузия, Гърция, Дания, Италия, Киргизстан, Македония, Полша, Русия, Украйна, Франция, Чехия и България. Семинарът бе безплатен за участниците, като всеки един от тях премина през процедура по кандидатстване и бе одобрен в съревнование с други студенти от цял свят.

Лектори на семинара бяха Емануел Мартин (Франция, IES-Europe), Цветелин Цоневски (САЩ, FEE), Майрън Ебел (САЩ, CEI), Красен Станчев и Петър Ганев от ИПИ.

В рамките на една седмица участниците успяха да се докоснат до идеите на класическия либерализъм в един широк спектър от теми, тръгвайки от чисто философските и правни принципи и достигайки до Австрийската икономическа школа. Едва половината от семинара бе посветена на лекции, а през останалото време инициативата бе оставена на студентите да дискутират и да поставят въпроси.

ИПИ иска да изкаже благодарности на своите партньори и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците за това, че допринесоха за успеха на инициативата.

След Троян 2011 и Банско 2012 това бе третият пореден летен семинар за студенти, организиран от ИПИ. ИПИ има желание да продължи тази традиция и да провежда подобен семинар всяко лято. Ако инициативата Ви допада и искате да се включите или помогнете за нейното осъществяване, то може да се свържете с нас по всяко време.

 

За контакти:

Петър Ганев, [email protected]

+359 2 952 62 66 (ИПИ)


Свързани публикации.