Летен семинар „Europe & Liberty”, Банско 2012

В периода 14-20 юли 2012 г. в Банско се проведе летен семинар “Europe & Liberty”, организиран от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания Европа (IES – Europe) и финансиран от Фондация за свободата „Фридрих Науман” и индивидуални дарители.

 

Семинарът бе проведен изцяло на английски език, като участие взеха над 30 студенти от различни страни – Армения, Грузия, Румъния, Македония, Молдова, Русия, Чехия, Турция, Холандия и България. Семинарът бе изцяло безплатен за участниците, като всеки един от тях премина през процедура по кандидатстване и бе одобрен в съревнование с други студенти от цял свят.

Лектори на семинара бяха Пиер Гарело (Франция), Грегори Ремке (САЩ), Карло Лотиери (Италия), Красен Станчев и Петър Ганев от ИПИ.

 

В рамките на една седмица участниците успяха да се докоснат до идеите на класическият либерализъм в един широк спектър – тръгвайки от чисто философските и правни принципи и достигайки до Австрийската икономическа школа. Едва половината от семинара бе посветен на лекции, като през останалото време инициативата бе при студентите – да дискутират и да поставят въпроси.

 

ИПИ изказва благодарности на своите партньори, както и на индивидуалните дарители, които направиха този семинар възможен. Благодарни сме и на участниците, за това че направиха инициативата ни успешна.

ИПИ има желание да направи този тип летен семинар традиционен. Ако инициативата ви допада и искате да се включите или помогнете за нейното осъществяване, то може да се свържете с нас по всяко време.

 

За контакти:

Петър Ганев, [email protected]

+359 2 952 62 66 (ИПИ)


Свързани публикации.