Награди Георги Василев 2008

На 5 ноември 2008 г., в 14.00 ч., в пресцентъра на БТА, се състоя церемонията по връчването на наградите за 2008 година на Награден фонд за принос към свободата на духа „Георги Василев”.

 

 

Носителите на наградите за 2008 година са:

Георги Ангелов – икономист, получава основната награда за 2008 г. за принос към свободата на духа за приноса му към въвеждането на плосък данък в България и заради неговата последователност и убеденост в отстояването на класическата либерална икономическа политика.

Копринка Червенкова – журналист и дългогодишен главен редактор на в. "Култура" получава награда за цялостен принос към свободата на духа в България за ролята на вестника в поддържането на разнообразни тълкувания за обществените процеси.

Нели Червенушева – "Преводачката на черно-бели филми" и режисьорът Теди Москов получават награда за това, че са създали повода и съответно открили едно от измеренията на свободата на духа в затвореното общество на България от преди края на 80-те години на миналия век.

Малина Томова – директор на издателство "Стигмати", което в продължение на петнадесет години открива на българската четяща публика светове, които едва ли биха били достъпни толкова навреме. Получава наградата за цялостен принос в разнообразяването на книжнината на български език.

 

Повече информация можете да намерите тук .

 


Свързани публикации.