Покана за пресконференция: Регионални профили: показатели за развитие 2017 (28 ноември 2017)

28-ми ноември 2017 г., 11:00 - 12:00

Пресклуб на БТА

 

На 28-ми ноември, вторник, от 11 часа Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи основните акценти в тазгодишно издание на „Регионални профили: показатели за развитие”. Регионалните профили са единственото по рода си изследване на социално-икономическото състояние и развитие на областите в България и се изготвя от ИПИ за 6-та поредна година, което позволява открояването на дългосрочните процеси на регионално ниво.

 

Тази година представянето ще се фокусира върху следните теми:

  • Икономически растеж в регионите: кои области растат най-бързо и кои не успяват да се включват в оживлението на икономиката?
  • Пазар на труда: къде заетостта достига рекордни нива и има ли това ефект върху демографските процеси?
  • Образование: от какво зависят отпадането от училище  и качеството на образованието и има ли връзка между резултатите в образованието и процесите на пазара на труда?
  • Местни финанси: има ли тенденция на повишаване на местните данъци и такси и как работи механизмът за оздравяване на общини до момента?

 

Резултатите ще бъдат представени от:

Десислава Николова, главен икономист, ИПИ

Явор Алексиев, икономист, ИПИ

Зорница Славова, икономист, ИПИ

Петър Ганев, старши икономист, ИПИ

 

Всички анализи, данни и други материали, свързани с изследването, ще бъдат качени на специализирания сайт на проекта: http://www.regionalprofiles.bg

 

За повече информация: Весела Добринова (02/952 62 66, vessela@ime.bg)